the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

διαδικτυακά μαθήματα Αγγλικών

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή

Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Αντίο Ολυμπίαδα του χτες....

Πάνε και αυτοί οι θερινοί Ολυμπιακοί του 2012, αυτοί του Λονδίνου που αποτελούν παρελθόν και ο χρόνος τους τοποθέτησε εκεί που τοποθετούνται όλοι οι Ολυμπιακοί Αγώνες  από το 1980(χωρίς αυτούς) και μετά, στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, (που έλεγε και ο "αείμνηστος", αυτός που κορόιδευε τις μάζες πουλώντας παρλαπίπες, βάζοντας το εργατικό κίνημα στην φορμόλη), ως αγώνες buissness και ως εκείνο το χωροχρονικό σημείο που θα σημάνει την έναρξη της επίθεσης στα εκεί μονοπώλια από τα κυρίαρχα με σκοπό και στόχο να καθίσουν καλά γιατί τους περιμένει ένα μέλλον χωρίς επιστροφή μετά και την λήξη της χρονιάς που αυτοί διεξήχθησαν στον τόπο που διεξήχθησαν.
Πέραν της επιχειρηματικότητας των μονοπωλίων της ντόπας, των χορηγών και του ανελέητου ανταγωνισμού των βιομηχανιών αθλητικής ένδυσης και υπόδησης και πέραν του ότι η Μ. Βρετανία θα υποστεί την τρομακτική πίεση της μεταολυμπιακής περιόδου, έχουμε να βγάλουμε μερικά ασφαλή συμπεράσματα...
Α)Είκοσι ένα χρόνια μετά την διάλυση της ΕΣΣΔ, όλες οι πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες, ως ανεξάρτητα καπιταλιστικά κράτη πια και με τους όρους τις κερδοφορίας που αυτές διέπουν τις οικονομίες τους(πράγμα που σημαίνει και καταστροφή μεγάλου μέρους αθλητικών υποδομών), είναι αριθμητικά η πρώτη δύναμη στα μετάλλια ακόμα και σήμερα ξεπερνώντας τις ΗΠΑ(104), ΛΔ Κίνας(87) και Βρετανία(65). Όσο και να έχει εκφυλιστεί ο μαζικός λαϊκός αθλητισμός, η αθλητική συνείδηση που καλλιεργήθηκε με αυτόν σε αυτές τις χώρες παραμένει κραταιά και αυτό φαίνεται με το σύνολο των μεταλλίων μόνο της συνολικά τέταρτης Ρωσικής Ομοσπονδίας. Όσον αφορά το σύνολο των δημοκρατιών της πρώην ΕΣΣΔ συμπεριλαμβανομένων και των πρώην Βαλτικών Σοβιετικών Δημοκρατιών ήταν τα εξής: 

Χρυσά
Αργυρά
Χάλκινα
Σύνολο
Ρωσική Ομοσπονδία
24
25
33
82
Καζακστάν
7
1
5
13
Ουκρανία
6
5
9
20
Λευκορωσία
3
5
5
13
Αζερμπαϊτζάν
2
2
6
10
Λιθουανία
2
1
2
5
Γεωργία
1
3
3
7
Ουζμπεκιστάν
1
0
3
4
Λετονία
1
0
1
2
Αρμενία
0
1
2
3
Εσθονία
0
1
1
2
Μολδαβία
0
0
2
2
Τατζικιστάν
0
0
1
1






Σύνολο
47
39
73
159
Αυτά για την ανωτερότητα που σοσιαλισμού στον αθλητισμό που άφησε μια τεράστια αθλητική κουλτούρα, έστω και αλλοιωμένη αλλά αυτοτροφοδοτούμενη από το τεράστιο σοβιετικό παρελθόν στο σκοτεινό παρών και στο ολόλαμπρο επίσης σοσιαλιστικό αύριο....
Β)Παρά τις σοβαρές αντικομμουνιστές προσπάθειες προπαγάνδισης της προβοκάτσιας εις βάρος της πρώην ΓΛΔ και του χυδαίου Γκαιμπελισμού, το ντόπινγκ συνεχίζεται απρόσκοπτα ποιο εξελιγμένο από ποτέ, αλλά χωρίς την Γ.Λ.Δ(τώρα το παραμύθι του καπιταλισμού δεν έχει δράκο), ωστόσο το ψέμα τους έχει κοντό ποδάρι, τι τους πειράζει δηλαδή αν ο αντικομμουνισμός είναι των σπηλαίων, αντικομμουνισμός να είναι και όπως να είναι αυτός...
Γ)Για μια ακόμη φορά η Ο.Δ. Γερμανίας καταποντίστηκε ακόμη περισσότερο σε σχέση με το παρελθόν της(ακόμη και ως Δυτική Γερμανία), παρότι πάντα η απορροφημένη απ΄αυτήν(και όχι ενωμένη με αυτήν) Γ.Λ.Δ(την πάντα και μονίμως τρίτη σε συγκομιδή μεταλλίων)και αυτή τέταρτη.
 Δ)Ενώ η οικοδεσπότης Βρετανία για πρώτη φορά πήρε την τρίτη θέση αν και με λιγότερα στην συνολική συγκομιδή με την Ρωσική Ομοσπονδία, οι πρώην οικοδεσπότες των Ολυμπιάδων του 2000 Αυστραλία και του 2004 καταποντίστηκαν, εξαίρεση αποτελεί η ΛΔ. Κίνας που πλέον είναι παγκόσμια δύναμη...
Ε)Το ψέμα, το παραμύθι και η κοροϊδία ειδικά για τις αθλητικές υποδομές της χώρας μας τελείωσαν, κάτι που το φωνάζαμε με στεντόρεια φωνή εδώ και πολλά χρόνια και ειδικά τις περιόδους που ήμασταν "πρωταθλητές" ακόμα και στην πιο γελοία διοργάνωση του πλανήτη την Eurovision. Ακόμα και οι απαράδεκτοι αποκλεισμοί λόγω ανεκδιήγητων τιτιβισμάτων και οι χορηγίες αναβολικών της δεκ του 1980 έδειχναν το δρόμο εκ των έσω, το παστόψαρο τελείωσε παιδιά, όποιος θέλει να αθληθεί μόνος του με με τις δικές του δυνάμεις κύρια οικονομικές, μετά την ταξική παιδεία και ο ταξικός αθλητισμός, όποιος έχει ασχοληθεί σοβαρά με τον αθλητισμό και όχι με τα Γυμναστήρια που φουσκώνουν μυαλά και μυϊκό σύστημα καταλαβαίνει τι λέμε.
ΣΤ)Υπάρχουν αθλήματα που λόγω ζητημάτων που δεν θα αναφέρουμε δεν είναι στην Ολυμπιάδα ακόμα, ενώ κάποια από αυτά θα έπρεπε να είναι, όπως η Τεχνική Κολύμβηση, το Σκάκι, το Beach Football, το Ragby, το Κρίκετ, το Baseball, ακόμα και το Golf, το Καράτε(θα δοκιμαστεί στην Ολυμπιάδα του 2020), το Σάμπο, το Ziu Zitsu και το Gung Fu, για το Παγκράτιο δεν γίνεται λόγος γιατί οι πηγές που υπάρχουν γι αυτό είναι κάτι αμφορείς και κάτι βάζα που δεν μπορούν να αποδώσουν ολοκληρωμένο άθλημα σε επίπεδο σύνδεσης αλλά και συνέχειας τους.
Κλείνοντας και επειδή αγαπάμε τον αθλητισμό, έχουμε να πούμε ένα, ότι οι Ολυμπιάδες συνδέθηκαν με τα Απολλώνια Φώτα από τον Γκαίμπελς, πως οι μισοί και βάλε Αθάνατοι, είναι χωμένοι σε κάθε χυδαία και φασίζουσα ιδεολογία, πως Ολυμπιακό πνεύμα και επιχειρηματικότητα δεν πάνε μαζί, τουλάχιστον με τον τρόπο που τις προπαγανδίζουν. Οι περισσότεροι σύγχρονοι Ολυμπιακοί αγώνες του 20ου και 21ου αιώνα (πλην αυτών της Μόσχας και κάποιων από το 1956 και μετά γιατί υπήρχε η ΕΣΣΔ ως αντίπαλο δέος και καθόριζε και αυτή μέρος της κοινωνικής συνείδησης), είναι οι Ολυμπιακοί αγώνες της εκμεταλλευτικής κοινωνίας, του ανθρώπου που εκπαιδεύτηκε με την ανταγωνιστικότητα, σε αυτούς τους Ολυμπιακούς αγώνες τα "αθάνατα πνεύματα" είναι οι αξίες του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής.
Οι Ολυμπιάδες του αύριο, ίσως να έχουν και άλλη ονομασία όπως Σπαρατακιάδες(που έχουν δοκιμαστεί στην ΕΣΣΔ), αλλά και διαφορετικά χαρακτηριστικά, θα αντλούνται από το νέο τύπο ανθρώπου ο οποίος θα είναι αποτέλεσμα της νέας κοινωνίας χωρίς την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Εκεί και μόνο εκεί θα ισοδυναμεί το "ευ αγωνίζεσθε" ως άμιλλα και ως αγάπη για την συμμετοχή η οποία θα επιβραβεύεται, με την ίδια λογική που επιβραβεύει ο σοσιαλισμός τον εργάτη(ο καθένας ανάλογα με τις ικανότητες του, στον καθένα ανάλογα με την εργασία του) και ο κομμουνισμός τον άνθρωπο(ο καθένας ανάλογα με τις ικανότητες του, στον καθένα ανάλογα με τις ανάγκες του). Οι σχέσεις παραγωγής είναι αυτές που καθορίζουν και τις κοινωνικές σχέσεις και με τις εκμεταλλευτικές σχέσεις παραγωγής, θα έχουμε και τις αντίστοιχες κοινωνικές που μέσα σε αυτές καθορίζονται και οι σχέσεις ανάμεσα στον αθλητισμό και τους πρωταγωνιστές του που πάλι άνθρωποι πρέπει να είναι και όχι "υπεράνθρωποι".
Ανάμεσα στις Ολυμπιάδες του χτες που είναι οι Σύγχρονοι Ολυμπιακοί αγώνες και αυτές του μέλλοντος(όπως ήταν οι Σπαρτακιάδες) θα πάρουμε τις τελευταίες και θα σας αποχαιρετήσουμε ταπεινά και ευλαβικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

the blog powerd by istosch-data &web center